Laxarby marknad 15 augusti 2015

Laxarby-marknad-15 augusti 2015Planeringen för nästa års Laxarby marknad den 15 augusti är igång!
Vi återkommer med detaljerat program under våren.

Laxarby marknad ”på gammelt vis”

Vår första marknad hade vi 2005 och marknaden återkommer vartannat år. Då kallades marknaden Laxarby 1800-tals marknad men från och med 2011 så heter den Laxarby Marknad på gammelt vis. Marknaden pågår en dag och det kommer utställare från när och fjärran.

Utställare som kommer till vår marknad måste uppfylla vissa krav. De får inte använda sig av nylon, plast eller andra konstfibrer eftersom marknaden då inte blir tidsenlig. Finns det möjlighet så blir det också kreatursförsäljning.

På marknadsområdet och i dess närhet finns det caféer och matförsäljning.

Vi har också byggt en scen och på denna blir det uppträdande av olika artister och det kan även bli teater. Teatersällskap kan spela upp gammaldags sketcher som bidrar till marknadsstämningen.

Det finns även underhållare som rör sig på marknadsområdet, det kan vara sånggrupper, eldslukare och kanske någon ”fyllebult”

Marknadsområdet går från Bergevi Dansbana och bort mot Laxarby Kvarn.

På själva marknadsdagen är området fritt från motorfordon. Parkeringsplatser finns utanför området och det ordnas transporter med hästskjuts till och från marknadsplatsen.

Vad det gäller marknadsfunktionärer och försäljare så ser vi ju gärna att så många som möjligt är tidsenligt klädda. Marknaden är alltid lördag från morgon till eftermiddag.

På kvällen bjuds det upp till dans på Bergevi Dansbana.
Vi hoppas att alla som kommer till vår marknad kommer att trivas.
Hjärtligt välkomna hälsar Laxarby Byalag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.