Projekt

LAXARBY BYALAG ARBETAR FÖR ATT
· FÅ EN LEVANDE LANDSBYGD
· ÖKA INFLYTTNINGEN
· ERBJUDA DE BOENDE EN MENINGSFULL FRITID

BÄVERLY HILLS

Första projektet var Bäverly Hills som renoverades både utvändigt och invändigt. Projektet genomfördes tack vare pengar från Lokal Kraft. Bäverly Hills ägs av Laxarby IF men Byalaget har fri tillgång till lokalerna.

BOULEPLAN

Efter Bäverly Hills byggde Byalaget en bouleplan som ligger i anslutning till Bergevi. Boulebanan sköts av Laxarby Boule som är en kommitté under Laxarby Byalag. Här har även boulegänget byggt ett jättefint utedass som stod klart till Marknaden 2005.

BERGEVI DANSBANA & KOKHUSET

Nästa Eu-projekt var ju Marknaden och i detta projekt låg även renovering och tillbyggnad av Bergevi Dansbana och den renoverades med hjälp av pengar från ESF. Projektstöd för utveckling av landsbygden. Även dansbanan stod klar till Marknaden 2005. Dansbanan ägs av Laxarby IF men projektansvariga för renoveringen var Laxarby Byalag. Danbanan används naturligtvis till dans men även till Byalagets Julmarknad samt uthyrning.

RECEPTION/FÖRRÅD

Byalaget byggde inför marknaden 2007 en Reception/förråd med hjälp av projektpengar från Sparbankstiftelsen Väst.

SCEN

Under 2008 byggde vi en ny scen på markandsområdet. Denna scen kommer att färdigställas under 2009 och bli ett viktigt tillskott till marknaden

HEDENS BYASTUGA

Det gäller ju att inte ligga på latsidan så våren 2006 köpte Byalaget Hedens Byastuga av Laxarby Missionsförsamling. Byastugan har renoverats med hjälp av projektstöd från Jordbruksverket Projektstöd enl Lbu. I Hedens Byastuga finns det en vävstuga. Vi har även Caféverksamhet, kurser, sammanträden m.m. Byastugan är Laxarby Byalags fasta punkt.

Övriga projekt:

BOENDEUNDERSÖKNING

Laxarby Byalag genomförde en Boendeundersökning 2006. Byalaget anställde då Bodil Andersson som ringde upp samtliga hushåll i Laxarby/Skåpafors för att vi skulle få svar på ett antal frågor. Undersökningen har sedan Bodil bearbetat och Byalaget har fått ett underlag att jobba vidare med. Vill du ta del av undersökningen så är det bara att kontakta Byalaget.  Anställningen skapades med hjälp av projektpengar från EFS-rådet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.